Välkommen till Förening för alla, Nannette Büsgen!

Nannette BüsgenFörening för alla har fått en ny skribent. Nannette Büsgen kommer blogga vart fjärde vecka, med start imorgon.

Vad är din koppling till civilsamhället?

Jag arbetar som koordinator för verksamheten ”Volontär i Nacka” i Nacka kommun. Mitt uppdrag kommer från kommunstyrelsen och lyder ”att vårda, bredda, utveckla och synliggöra det ideella engagemanget”. I uppdraget ingår att driva en lokalt förankrad volontärförmedling, skapa nätverk, hitta synergieffekter och bevaka omvärlden.
Enkelt uttryckt handlar mitt arbete som koordinator om att skapa relationer och fungera som länk mellan olika samhällssektorer.
Redan som ung kom jag i kontakt med ideellt arbete. Nederländerna, där jag är född, är ett land där ideellt arbete är en naturlig del av samhällsstrukturen. Det sitter liksom i blodet.
Som privatperson är och har jag alltid varit engagerad i föreningslivet. Att vara ledare för Skogsmulle- och Knyttebarn har för mig varit en väg in i det svenska samhället.

Vilka ämnen kommer du att skriva om på Förening för alla?

Ingen arbetsdag är sig lik för mig och därför tänker jag skriva om min vardag som koordinator, om möten med andra människor och om att ständigt bli imponerad och överraskad av människor som väljer att avsätta tid och resurser för att hjälpa andra.

I morgon kommer ditt första inlägg – vad handlar det om?

Mitt första inlägg kommer att handla om mina funderingar inför ett kommande studiebesök från Nederländerna.

Detta inlägg är publicerat i Blogg och taggat , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback: Trackback URL.