Välkommen till Förening för alla, Emelie Weski!

Emelie WeskiFörening för alla har fått en ny skribent. Emelie Weski kommer blogga vart fjärde vecka, med start imorgon.

 

Vad är din koppling till civilsamhället?

För tillfället arbetar jag med att starta upp det nya nordiska jämställdhetsprojektet ”Nordros” inom FNUF Stockholm, där jag också är ordförande. Som engagerad i en nordisk rörelse får jag ofta ta mig an debatten om den nordiska identiteten, där den exkluderande rasismen går rakt emot den inkluderande frihetsrörelse som jag står bakom.
Men mitt engagemang tog sin början tidigt och jag har bland annat samordnat ungdoms- och jämställdhetsprojektet Sneställt för Amnesty i Skåne och senare vuxit inom tankesmedjan Sektor3, skapat av nuvarande kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och moderorganisation till civilsamhällestidsskriften Kurage.
Idag skriver jag från slumkvarteren i Bogotá, Colombia. Här brinner jag för de internationella möjligheternas engagemang och forskar om arbetsmiljön som de humanitära frivilliga får utstå. I Cauca undersöker jag frågor som: vad är ett engagemang i en konfliktzon?

Vilka ämnen kommer du skriva om på Förening för alla?

Från mig kan du se fram emot att läsa om rörelsers behov av geniets galna följare; det nordiska engagemangets varande och framtid; utvecklingen av ett engagemang som matchar unga; och den humanitära frivilligheten.

Imorgon kommer ditt första inlägg – vad handlar det om?

Imorgon tar jag mig an statsvetarna Erik Amnås och Joakim Ekmans frågeställning till de politiska föreningarna: hur fan kan vi aktivera facebook-generationen som enligt en av världens största studier på temat påvisar att 46% av unga 13-30 tålmodigt står ”stand by” och inväntar ett kall? Jag har själv ingen erfarenhet av partipolitiska rörelser men jag känner igen paniken från Föreningen Nordens ungdomsförbund där inte ens 100 medlemmar är aktiva av våra totalt 1 300. Jag känner också igen det i min egen panik där mitt nomadiska liv gjorde ett hållbart engagemang omöjligt tills jag mötte en organisationsordförande som såg möjligheterna. Helt enkelt, hur skapar vi möjligheterna för ett ungdomsengagemang i tiden?

Niklas Hill

Niklas Hill är doktorand i pedagogik med fokus på lärande i ideella organisationer. Han är även grundare till bokförlaget Trinambai. Niklas har startat Förening för alla med målet att inspirera fler till ett engagemang i civilsamhället.

Detta inlägg är publicerat i Blogg och taggat , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback: Trackback URL.
 • Vårt nyhetsbrev

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
 • Follow on Bloglovin