Min packlista inför Almedalen

Om tio dagar är det dags för Almedalsveckan igen. Samhällsengagerad medborgare som jag är har jag sett fram emot det hela året. De flesta av våra svenska kunder och samarbetspartners är på plats. Inte minst kommer många organisationer i det civila samhället att arrangera en hel del seminarier och mingel.

En del bekanta som ska åka för första gången i år har undrat vad de ska ta med. Därför presenterar jag idag min packlista inför Almedalsveckan:

Fasta skor. Visby är branta backar och kullersten. Och det blir en hel del promenerande mellan de olika lokalerna. Så jag kommer sätta på mig vandrarkängor.

Visitkort. Jag ska nätverka för fullt och det gäller att de jag träffar kommer ihåg mig. Utmaningen är att sticka ut i visitkortshögen efteråt. På Trinambai har vi anlitat en illustratör som har gjort individuella teckningar för alla medarbetare. Och det fungerar. För ett tag sedan gav jag mitt visitkort till en journalist och ett år senare kom hon ihåg kortet när hon skulle skriva en artikel om visitkort.

Solskydd. Det går förstås att köpa solskyddsfaktor i Visby, men det är bra att ha någonting på huvudet.

Cykel. Jag var förutseende nog att förbeställa en cykel på Gotlands cykeluthyrning redan i januari. Så jag kommer ta mig runt i Visby ganska smidigt. Nog går det inte att få tag på lånecykel på ön längre, men det finns alternativ. Om du inte vill ta med eget cykel kan det vara en idé att hyra i Nynäshamn eller Oskarshamn och ta med den på båten.

Lämpliga kläder. Den dominerande klädstilen i Almedalen är somrigt avslappnad men ändå lagom finklädd. Jag väljer kläder som gör att jag kan sitta på gräsmattan men ändå inte ser ut som en turist. Det kan vara varmt på dagen och lite kyligare på kvällen, så det gäller att gardera sig för olika väderlek.

Badkläder. Inte för att jag någonsin har hunnit bada under Almedalsveckan. Men hoppet dör sist.

Som tur är finns det mesta en kan tänkas behöva att köpa i Visby. Så det är ingen katastrof om du glömmer något. Dessutom kan du få fler gratisprylar än du kan bära. Om du har glömt att ta med en tandborste så kan du besöka Folktandvårdens tält, om du behöver kondomer så finns de hos RFSU och om du behöver en vattenflaska har du många olika organisationer att välja emellan. Om det skulle regna är jag säker på att någon kommer dela ut regnställ med reklamtryck.

Kommer du vara på plats också? Hör av dig om du är sugen på att ta en glass!

Niklas Hill

Niklas Hill är doktorand i pedagogik med fokus på lärande i ideella organisationer. Han är även grundare till bokförlaget Trinambai. Niklas har startat Förening för alla med målet att inspirera fler till ett engagemang i civilsamhället.

Detta inlägg är publicerat i Blogg och taggat . Bokmärk permalänken. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback: Trackback URL.
 • Vårt nyhetsbrev

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
 • Follow on Bloglovin