Hurra, jag är folkbildningsforskare!

Idag är min första arbetsdag som doktorand i pedagogik på Stockholms universitet. De kommande fem åren kommer jag forska om lärande i ideella organisationer. Det är någonting som jag har sysslat med ett bra tag och jag har länge velat gå mer på djupet. Nu får jag chansen till det, så det är väldigt roligt att sätta igång.

Bokförlaget Trinambai kommer så klart finnas kvar, jag har ändå byggt upp det under åtta års tid. Men jag ska doktorera på heltid, så jag har sett till att omstrukturera verksamheten för att kunna rulla på utan mig. Det är lite läskigt att släppa taget, men det ska nog gå bra.

Mitt avhandlingsprojekt handlar om det som händer mellan raderna i föreningshandböcker. Genom att undersöka utbildningsmaterial från civilsamhället vill jag synliggöra både pedagogiska och ideologiska utvecklingstendenser – tendenser som både utmanar och utvecklar den svenska folkrörelsetraditionen. Forskningen syftar även till att skapa en djupare förståelse av medlemmens komplexa relation till föreningen i spänningsfältet mellan engagemang och organisering.

Jag kommer blogga om min forskning allteftersom den fortskrider. Men nu hinner jag inte skriva mer, för nu behöver jag fixa nycklar, passerkort och annat som en gör första dagen på jobbet.

Niklas Hill

Niklas Hill är doktorand i pedagogik med fokus på lärande i ideella organisationer. Han är även grundare till bokförlaget Trinambai. Niklas har startat Förening för alla med målet att inspirera fler till ett engagemang i civilsamhället.

Detta inlägg är publicerat i Blogg och taggat , . Bokmärk permalänken. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback: Trackback URL.
 • Vårt nyhetsbrev

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
 • Follow on Bloglovin