Hej okända sökmotorsanvändare!

Hej okända sökmotorsanvändare!

Jag vet inte vem du är och har ganska små förhoppningar att du någonsin kommer att läsa den här texten. Men du har gjort mig nyfiken. Vad fick dig att googla efter ”Varför vill inte svenska ungdomar sätta granplantor?”

Du vet, vi har analysverktyg som gör att vi kan se vilka sökord bloggbesökarna har slagit in när de hamnar här på Förening för alla. Den listan är en väldigt intressant läsning, jag hittar både väntade och oväntade sökfraser på den. Just din sökning, kära okända internetanvändare, väcker en del tankar i mig.

Först och främst: är det verkligen så att ungdomar inte vill sätta granplantor? Jag kan inte påstå att jag har stenkoll på just granskogsplantering, men rent allmänt är det ju en myt att ungdomar inte skulle vilja engagera sig. Så det kanske handlar om att hitta ett nytt sätt att engagera ungdomar i granskogar?

En annan fråga som ploppar upp är varför du tycker det viktigt att ungdomar ska sätta granskog. Handlar det om själva skogen? I så fall spelar det ju ingen roll hur gamla de som sätter plantorna är. Eller vill du att unga människor ska uppleva hur det är att arbeta i skogen?

Det är en bra målsättning tycker jag. Själv åkte jag till skogen för att jobba där i två veckor med hela min klass när jag gick på högstadiet, det var en spännande erfarenhet. I det sammanhanget kan jag även tipsa om barnboken Anna kör skogsmaskin som våra kompisar på Add Gender har gjort. Vad jag i så fall inte förstår är dock varför det i så fall är så viktigt för dig att sätta just granplantor. Det går väl lika bra att plantera lövträd?

Okända bloggbesökare, min vän, du har väckt många frågor och jag kommer antagligen aldrig får något svar. Min sista fråga går dock inte till dig utan till programmerarna av sökmotorn du använder:

Varför hamnar någon som söker efter granplantor på den här bloggen?

Med vänliga hälsningar
Niklas Hill

Niklas Hill

Niklas Hill är doktorand i pedagogik med fokus på lärande i ideella organisationer. Han är även grundare till bokförlaget Trinambai. Niklas har startat Förening för alla med målet att inspirera fler till ett engagemang i civilsamhället.

Detta inlägg är publicerat i Blogg och taggat , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback: Trackback URL.
 • Vårt nyhetsbrev

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
 • Follow on Bloglovin